Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-03@22:11:55 GMT

گیاهی برای تسکین اعصاب

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۹۵۳۷۰۲

گیاهی برای تسکین اعصاب

رکنا: بادرنجبویه گیاهی آرامبخش به شمار می رود.

بادرنجبویه خواص مسکنی و آرام‌بخشی دارد. به همین دلیل از دوران باستان به عنوان دم کرده برای درمان اختلالات عصبی، مشکلات گوارشی یا بی‌خوابی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خواص بادرنجبویه آرام بخش و ضد استرس

بدون شک نام بادرنجبویه را شنیده‌اید اما این گیاه با وجود خواص زیادی که دارد چندان معروف و شناخته شده نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بادرنجبویه یک گیاه معطر و درمانگر است. بلندی این گیاه به یک متر می‌رسد و گل‌های آن ریز و سفیدرنگ است. عطر و بوی این گیاه یادآور بوی نعنا یا پرتقال است. بادرنجبویه خواص مسکنی و آرام‌بخشی دارد. به همین دلیل از دوران باستان به عنوان دم کرده برای درمان اختلالات عصبی، مشکلات گوارشی یا بی‌خوابی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

از آنجایی که بادرنجبویه باعث تحریک تعریق می‌شود بهتر است در مواقعی که دچار سرماخوردگی، گریپ یا تب شده‌اید از دم کرده این گیاه استفاده کنید. تعریق باعث تسکین علائم این بیماری‌ها شده و دمای بدن را کاهش می‌دهد.

بادرنجبویه برای تسکین اعصاب

بادرنجبویه برای درمان و بهبود اضطراب و استرس مفید است. متأسفانه فشارهای روانی زندگی مدرن باعث شده است که روز به روز به تعداد افراد مضطرب جامعه افزوده شود. بدتر اینکه اکثر این افراد برای درمان مشکل خود به سمت مصرف قرص رو می‌آورند. بهترین روش مصرف بادرنجبویه استفاده از دم کرده این گیاه است که با گیاهان مفید دیگری مانند بابونه ترکیب شده باشد. چون از ترکیب این دو گیاه یک نوشیدنی آرام‌بخش حاصل می‌شود که باعث آرامش عضلات و وضعیت روحی می‌شود.

بادرنجبویه باعث آرامش دردهای عضلانی می‌شود

بادرنجبویه ضداسپاسم است. این گیاه مانند تقویت کننده عضلات عمل می‌کند چون باعث تسکین کوفتگی‌های ناشی از ورزش Sport زیاد می‌شود. برای استفاده از این گیاه در جهت تسکین عضلات بهتر است دم کرده این گیاه را به آب وان اضافه کرده و در آن بخوابید.

بادرنجبویه برای تجربه خواب راحت

در بین خواص بی‌شمار بادرنجبویه، خاصیت آرام‌بخشی و خواب آوری آن شهرت ویژه‌ای دارد. این تأثیر مهم بادرنجبویه برای افرادی که از بی‌خوابی رنج می‌برند بسیار مفید است. اگر این گیاه را با گیاهان معطر دیگری مانند بابونه ترکیب کنید خاصیت آن چند برابر می‌شود.

بادرنجبویه برای کاهش دمای بدن

از آنجایی که بادرنجبویه باعث تحریک تعریق می‌شود بهتر است در مواقعی که دچار سرماخوردگی، گریپ یا تب شده‌اید از دم کرده این گیاه استفاده کنید. تعریق باعث تسکین علائم این بیماری‌ها شده و دمای بدن را کاهش می‌دهد.

بادرنجبویه برای بهبود گوارش

اگر با هضم غذا مشکل دارید بدانید که بادرنجبویه می‌تواند به حل مشکلتان کمک کند. این گیاه حاوی خواصی است که به تسکین علائمی مانند سرگیجه، حالت تهوع و احساس سنگینی کمک زیادی می‌کند.

چگونه بادرنجبویه را مصرف کنیم؟

رایج‌ترین و ساده‌ترین روش مصرف بادرنجبویه استفاده از دم کرده آن است.

مواد لازم:

گیاه بادرنجبویه 1 قاشق چای‌خوری معادل 5 گرم

آب 1 لیوان معادل 250 میلی‌لیتر

روش تهیه و مصرف:

روی یک قاشق چای‌خوری گیاه بادرنجبویه یک لیوان آب داغ بریزید و اجازه دهید به مدت 10 دقیقه دم بکشد. سپس نوشیدنی‌تان را صاف کرده و بنوشید.

 

کمپرس بادرنجبویه برای تسکین درد

کمپرس گیاه بادرنجبویه برای تسکین دردهای ماهانه خانم‌ها، دردهای عضلانی یا دردهای میگرنی مفید است.

این گیاه همچنین به عنوان یک پماد التیام بخش برای تسکین زخم‌های کوچک ناشی از نیش پشه یا تبخال قابل استفاده است. کمپرس گرم این گیاه یک درمان سنتی مؤثر برای کاهش التهاب غدد سینه است. بنابراین در مواقعی که سینه‌ها سنگین و دردناک می‌شوند می‌توانید از کمپرس بادرنجبویه استفاده کنید.

به صورت تنتور

تنتور هر گیاهی از خیساندن آن در الکل به وجود می‌آید. معمولاً روزانه بین 40 تا 50 قطره از این تنتور استفاده می‌شود. می‌توانید تنتور بادرنجبویه را در آب پرتقال یا آب حل کرده و میل کنید. تنتور بادرنجبویه تأثیر خود را به سرعت نشان می‌دهد و برای رفع مشکلات مربوط به معده یا مشکلات گوارشی مؤثر است.

عصاره مایع بادرنجبویه

عصاره مایع بادرنجبویه معمولاً در عطاری‌ها به فروش می‌رسد. مصرف این عصاره روزانه بین 30 تا 50 قطره توصیه می‌شود. در این صورت نیز عصاره را در آب یا آب میوه حل کرده و مصرف کنید.

چه کسانی نباید از بادرنجبویه استفاده کنند

با وجود اینکه بادرنجبویه گیاه مفیدی است اما در برخی موارد مصرف آن توصیه نمی‌شود. یادتان باشد در حین تهیه هر نوع دم کردنی یا عرقیجات حتماً با عطار یا متخصص طب سنتی مشورت کنید. اگر داروی خاصی مصرف می‌کنید یا از بیماری خاصی رنج می‌برید خودسرانه داروهای گیاهی مصرف نکنید. مصرف بادرنجبویه برای افرادی که از کم کاری تیروئید رنج می‌برند توصیه نمی‌شود. چون در اکثر موارد بادرنجبویه تأثیر بدی روی غده تیروئید دارد.

اگر به ترکیبات بادرنجبویه حساسیت داشته باشید این گیاه باعث بروز ورم معده، دردهای شکمی، استفراغ یا حالت تهوع می‌شود. بادرنجبویه گیاهی معجزه گر است اما باید تمام اثرات آن را بشناسید و نسبت به شرایط بدنی خود نیز آگاه باشید.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

اولین فیلم از لحظه خودسوزی مرد عینکی در رشت + تصاویر

زن شوهردار از پسر 17 ساله همسایه باردار شد / شوهر این زن عقیم بود! +عکس

تجاوز به زن 81 ساله در حمام+عکس

قتل پدر شیطان صفت توسط 3 دختر /این مرد هر 3 دخترش را آزار می داد

فوری / خودسوزی مردجوان در پمپ بنزین رشت! + تصاویر

هیچ کس حاضر نشد برای آبروی تازه عروس تهرانی سوگند بخورد!

وقتی گنده لات محله عاشق دختر همسایه شد

 تجاوز وحشیانه به یک دختر توسط دوستان نامزدش + عکس

فوتبالیست تهرانی چطور آلت دست شد! / او فقط شهرت می خواست!

حمله خونین دزدان به بازیکن تیم پرسپولیس + عکس و جزئیات

پدر نوجوان رقاص عروسی را برای عروس و داماد زهرمار کرد؟! / در تهران رخ داد

ترور زن 40 ساله مشهدی به خاطر حجاب + عکس

سهیلا وقتی شوهرش خوابید بی سرو صدا محمد را به خانه آورد!

 

منبع: رکنا

کلیدواژه: خودرو سلامت مسکن بازنشسته ها مهم ترین های 24 ساعت ارز و سکه ورزش Sport غذا طب سنتی مواد سنتی عروس و داماد تجاوز به زن غذا بادرنجبویه عکس دختر قتل جوان فیلم کودک درگذشت نجات کیفری پلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۹۵۳۷۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند

به گزارش خبرنگار مهر، سعید جاوید بخت پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: کهگیلویه و بویراحمد سرانه نخست جنگل در کشور را دارد و ۸۷ درصد مساحت استان در عرصه‌های ملی است.

وی با بیان اینکه دوهزار و ۱۰۰ گونه گیاهی و ۴۵۰ گونه گیاه دارویی در استان رشد می‌کنند، گفت: ریشه کنی و برداشت بی رویه سبب شده که گیاهانی همچون، «بن سرخ»، «بیلهر»، «تره»، «جاشیر» خوراکی، «کرفس» کوهی، «آنغوزه» و «باریجه» در خطر انقراض قرار بگیرند.

جاوید بخت تصریح کرد: جریمه ریشه کنی هر بوته بر اساس قانون یک میلیون و ۲۰۰ هزار ریال است اما همچنان ریشه کنی گیاهان در استان ادامه دارد.

وی افزود: مسدود کردن جاده‌های فرعی منتهی به مراتع، فرهنگ‌سازی از طریق رسانه‌های جمعی و سازماندهی نیروها به سمت مناطق بحرانی که خطر تخریب گیاهان مرتعی دارند از مهمترین اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ریشه کنی گیاهان کوهی و در حال انقراض استان است.

مدیرکل منابع طبیعی استان با بیان اینکه در سال گذشته ۶۵ هزار بوته کرفس در منطقه دیمشوک با مشارکت شهروندان طبیعت دوست در عرصه‌های منابع طبیعی کشت شد، گفت: استفاده از ظرفیت مرتع‌داران دارای پروانه به صورت بهینه از منطقه «گُرگو»، «دلی گردو» و «میان تنگان» و همچنین برخورد قانونی لازم برای عبرت آموزی دیگران از اقدامات انجام شده در راستای کاهش بوته کنی هستند.

جاوید بخت تصریح کرد: فرهنگ سازی اساسی و اصولی مرتبط با بقای منابع طبیعی برای آیندگان، آموزش مردم و جوامع محلی درباره زمان و میزان بهره‌برداری از گیاهان مرتعی و اطلاع رسانی عواقب قانونی و میزان جرایم ریشه‌کنی گیاهان مراتع، می‌تواند به کاهش بوته کنی در استان و جلوگیری از انقراض گونه‌های گیاهی کمک کند.

کد خبر 6094110

دیگر خبرها

  • ماته؛ چای گیاهی محبوب فوتبالیست‌ها که لاغرتان می‌کند!
  • برگزاری اردوی جهادی سلامت در سروستان
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • درمان بیماری‌های صرع و تشنج کودکان در ایران
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند
  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • هفت گونه گیاهی کهگیلویه و بویراحمد در خطر انقراض قرار دارند
  • ۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است
  • ۶۰ درصد غذاهای المپیک پاریس «غیرگوشتی» است