Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-03@16:13:25 GMT

تولید نانو داروی گیاهی در تبریز

تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۹۱۴۴۱۴

تولید نانو داروی گیاهی در تبریز

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز،رضایی محقق دانشگاه تبریز در جمع خبرنگاران با حمایت و همکاری یک شرکت دارویی، موفق شد با تولید نانو دارو از نانوکامپوزیت سبز و استفاده از آن در فرایند کاشت گیاه بادرنجبویه، میزان تولید ترکیبات دارویی این گیاه را با افزایش سنتز ترکیبات به شکل قابل توجهی افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با اشاره به ترکیب 'رزمارینیک اسید' به عنوان یک ترکیب دارویی ارزشمند، گفت: منبع اصلی تولید این ترکیب دارویی ارزشمند که در بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، گیاه 'رزماری' است که رشد کمی از خود نشان می‌دهد و میزان کمی از این ماده را تولید می‌کند.

وی گیاه 'بادرنجبویه' را یکی از منابع تأمین رزمارینیک اسید معرفی و یادآوری کرد: ما در این طرح با ارایه یک راهکار مبتنی بر فناوری نانو موفق شدیم سرعت تولید رزمارینیک اسید در گیاه بادرنجبویه را به نحو مطلوبی افزایش دهیم.

رضایی ادامه داد: در این طرح ما یک نانو کامپوزیت سنتز کرده‌ایم که می‌تواند با ورود به سلول‌های گیاه بادرنجبویه، این گیاه را برای تولید اسید رزمارینیک اسید بیشتر تحریک کند.

مجری این طرح فناورانه در تشریح مکانیسم عملکرد این نانو کامپوزیت، گفت: تولید اسید رزمارینیک یک واکنش دفاعی در گیاه بادرنجبویه است که در اثر قرارگیری در معرض عوامل بیرونی فیزیکی، شیمیایی و میکروبی به وقوع می‌پیوندد؛ نانو کامپوزیت سنتز شده در این طرح نیز نقش این عامل بیرونی را برای گیاه بازی کرده و با ورود به سلول‌های گیاه موجب بروز پاسخ دفاعی گیاه، فعال شدن آنزیم‌های کلیدی و تولید اسید رزمارینیک می‌شود.

این دانش آموخته دانشگاه تبریز اضافه کرد: در این طرح در ابتدا نانو کامپوزیت اکسید منیزیم تثبیت‌شده بر روی نانو پرلیت با استفاده از عصاره گیاه بادرنجبویه، نمک منیزیم کلرید شش آبه و نانو پرلیت سنتز و در ادامه غلظت‌های مختلفی از این نانو کامپوزیت در محیط کشت گیاه تزریق شد و اثرات آن بر میزان تولید رزمارینیک اسید مورد بررسی قرار گرفت.

به گفته رضایی استفاده از این روش جهت تولید رزمارینیک اسید به عنوان مواد اولیه بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی می‌تواند این ماده را با قیمت بسیار پایین‌تر از نمونه وارداتی خارجی در اختیار صنایع مربوط قرار دهد.

این طرح در قالب پایان‌نامه کارشناسی ارشد زهرا رضایی، با راهنمایی دکتر سعید جعفری راد و با همکاری یکی از شرکت‌های فعال در حوزه نانو دارو‌ها اجرایی شد و تحت عنوان پایان‌نامه مورد نیاز صنعت به تأیید داوران ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نیز رسیده است.

دانشگاه تبریز با بیش از ۷ دهه قدمت و ۲۴ هزار دانشجو، دومین مرکز دانشگاهی قدیمی ایران بعد از دانشگاه تهران است.

 

انتهای پیام/ش

نانو داروی گیاهی در تبریز تولید شد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهادکشاورزی کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۴۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز

جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: حبیبه هراتی با اشاره به سرانه ۶۳۰ کیلوگرمی تولید زباله در تبریز، اظهار کرد: روزانه به صورت متوسط یکهزار تن زباله از سطح شهر تبریز جمع‌آوری می‌شود .

وی افزود: در طرح جدید سازمان مدیریت پسماند، به صورت آزمونه در ۲ منطقه زعفرانیه و رشدیه، جمع اوری پسماند خانگی به صورت شبانه از ساعت ۲۱ آغاز شده است و در ادامه به سایر مناطق شهر تسری می‌یابد.

هراتی با اشاره به خلع ید پیمانکار کارخانه تولید کمپوست در سال گذشته افزود: پس از خلع ید پیمانکار کارخانه تولید کمپوست، تفکیک پسماند و تولیدات این کارخانه افزایش یافته است.

وی با اشاره به فعالیت ۲ خط ۲۵۰ تنی تولید کمپوست در این کارخانه اعلام کرد: خط سوم تولید کمپوست با ظرفیت ۳۰۰ تن در روز در سال جاری راه‌اندازی می‌شود که در مجموع ظرفیت تولید کمپوست در سازمان مدیریت پسماند به ۸۰۰ تن در روز می‌رسد.

دیگر خبرها

  • دولت مشارکت مردم در تولید را تسهیل کند
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • خوراکی‌هایی که بهتر است با معده خالی خورده نشوند
  • این ویتامین‌هادر کاهش یبوست موثر هستند
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • اختراع ایرانی برای پایش فساد میگو با فناوری نانو
  • تولید نخ‌های آنتی باکتریال با استفاده از نانو ذرات روی در یزد
  • برنامه ریزی برای تولید سوخت حاصل از زباله در شهر تبریز
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه