Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-04@03:36:48 GMT

خواص سحرآمیز گیاه بادرنجبویه در درمان بیماری ها

تاریخ انتشار: ۲۲ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۹۰۴۶۷

خواص سحرآمیز گیاه بادرنجبویه در درمان بیماری ها

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،   بادرنجبویه گیاهی هزار ساله از تیره ی نعنایان است. این گیاه که دارای برگهایی با بوی ملایم لیمو است، به عنوان دارو در درمان بسیاری از بیماری های روانی و جسمی استفاده می شود. گیاه بادرنجبویه به تنهایی و یا به صورت محصولات ترکیبی در ترکیب با چند گیاه، مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بادرنجبویه خواص فراوانی دارد و در موارد مختلف می تواند به عنوان دارو مورد استفاده قرار گیرد. از فواید این گیاه می توان به درمان مشکلات گوارشی از جمله ناراحتی های معده، التهاب، نفخ روده، حالت تهوع و استفراغ ، تسکین دهنده ی دردهایی مانند دردهای قاعدگی، سردرد و دندان درد، درمان اختلالات روانی مانند حمله های عصبی و افسردگی، اشاره کرد.
 

بسیاری از مردم بر این باورند که این گیاه خاصیت آرامش بخش وآرام کننده دارد به طوریکه از آن برای کاهش استرس و اضطراب، مشکلات خواب و بی قراری استفاده می کنند. گیاه بادرنجبویه همچنین می تواند برای بیماری آلزایمر، اختلالات بیش فعالی، بیماری خود ایمنی مربوط به تیروئید، شش های متورم، ضربان بالای قلب ناشی از عصبانیت، فشار خون بالا، زخم، تومورها و نیش حشرات موثر باشد.
 

استنشاق این گیاه به عنوان آروماتراپی برای بیماری آلزایمر به کار برده می شود. همچنین بعضی از مردم از این گیاه برای درمان تبخال استفاده می کنند. شما می توانید عصاره و روغن بادرنجبویه را به عنوان طعم دهنده به غذا مصرف کنید.
 

نحوه ی عملکرد گیاه بادرنجبویه چگونه است؟

گیاه بادرنجبویه حاوی نوعی مواد شیمیایی است که به نظر می رسد خاصیت تسکین دهنده و آرامش بخش دارند و همچنین مانع از رشد کردن بسیاری از ویروس ها می شود. این گیاه حاوی موادی مانند اسیداولئیک، سیترال و رزماری اسید است و دارای اسانس روغنی فرار است که به عنوان منبعی سرشارازسیترال است.سیترال بوی تند لیمویی دارد.همچنین دربرگهای بادرنجبویه تانن هاوجودندارند و حاوی لیمونن و فلاونوئیدها است.
 

کاهش دهنده اختلالات اضطراب

برخی از تحقیقات نشان می دهد که مصرف بعضی از محصولات خاص گیاه بادرنجبویه سبب کاهش علائم استرس و اضطراب در افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی می شود.

 

نفخ در نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می کنند

برخی از تحقیقات نشان می دهد که ترکیبی از گیاهان دارویی حاوی رازیانه، بادرنجبویه و بابونه به نوزادان شیرخوار که به نفخ شکم مبتلا هستند، به مدت دوبار در هفته، باعث می شود که نفخ و گریه آنها کمتر شود. همچنین نتایج این تحقیقات ثابت کرده است که ترکیبی از گیاهان بادرنجبویه، بابونه و لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس برای نوزادان شیرخوار به صورت دو بار در روز به مدت 4 هفته، گریه نوزادان ناشی از نفخ شکم را به همان مقدار که استفاده از پروتئین پروبیوتیک لاکتوباکیلوس کاهش می دهد، کم می کند. تحقیقات دیگر نشان می دهد که خوراندن دمنوش ترکیبی گیاهان بابونه، گل شاهپسند، شیرین بیان و رازیانه و بادرنجبویه به نوزادان به صورت 3 بار در روز به کاهش نفخ کودکان کمک می کند.
 

جنون و افسردگی

برخی از تحقیقات نشان می دهد که خوردن گیاه بادرنجبویه هر روز و به مدت 4 ماه، به کاهش پریشانی و آشفتگی درونی و همچنین به بهبود بیماری آلزایمر و خوش خلقی افراد کمک می کند. همچنین تحقیقات اولیه نشان داده است که استفاده از لوسیون های حاوی روغن بادرنجبویه برای افرادی که به زوال عقل دچار هستند، موجب کاهش تحریک پذیری آنها می شود.
 

کمک به سوء هاضمه

به نظر می رسد که ترکیبی از گیاهان بادرنجبویه، برگ نعنا، بابونه، زیره سیاه، شیرین بیان، گیاه خردل، تولدین و آنجلیکا و شیره ی گیاه خاربن، می تواند معجون مفید و موثری برای بهبود رفلاکس معده، معده درد، حالت تهوع و استفراغ باشد. همچنین یک محصول مشابه شامل برگ نعناع، خردل، گل بابونه، زیره سیاه و ریشه شیرین بیان و گیاه بادرنجبویه می تواند مشکلات مربوط به معده و روده را بهبود بخشد.
 

ویروس مسری تبخال

استفاده از گیاه بادرنجبویه به عنوان مرهم برای زخم های عفونی و تبخال کنار لب در ابتدای شروع آنها، به نظر می رسد که زمان التیام آنها را کاهش می دهد.
 

بی خوابی

استفاده از گیاه بادرنجبویه دو بار در روز به مدت 15 روز، سبب بهبود وضعیت خواب و کیفیت آن در افراد مبتلا به اختلالات خواب می شود.

 

استرس در بزرگسالان

تحقیقات اولیه نشان می دهد که تنها یکبار مصرف بادرنجبویه، باعث افزایش آرامش و سطح هوشیاری افراد بزرگسال در طول مدت استرس آنها می شود. سایر مطالعات بیان می کنند که اضافه کردن بادرنجبویه به مواد غذایی و نوشیدنی ها، از میزان اضطراب شما کاسته و همچنین حافظه و هوشیاری شما را در حین آزمایش هایی ذهنی که نیاز به تمرکز دارند، افزایش می دهد.

 

همچنین به نظر می رسد که گیاه بادرنجبویه موجب کاهش رفتارهای اضطرابی در کودکان در طول مدت امتحانات آنها می شود. مصرف گیاه بادرنجبویه همراه با سنبل کوهی به مقدار کم، سبب کاهش اضطراب و استرس در امتحانات می شود اما توجه داشته باشید که مصرف زیاد این ترکیب خطرناک بوده و نتیجه عکس می دهد و باعث بدتر شدن استرس می شود.

 

الودکتر

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: گیاه بادرنجبویه گوناگون استفراغ جام نیوز افسردگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۹۰۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!

محققانی که اخیرا به این کشف بزرگ دست یافته‌اند در مقاله خود می‌نویسند: "تا جایی که ما می‌دانیم، این مطالعه اولین مستند سیستماتیک درمان زخم فعال احتمالی با یک ماده گیاهی فعال بیولوژیکی در گونه‌های غیر انسانی است. "

به گزارش خبرآنلاین، چندین سال پیش، ایزابل لاومر، نخستی‌شناس موسسه ماکس پلانک و همکارانش یک اورانگوتان سوماترایی نر (Pongo abelii) به نام راکوس را مشاهده کردند که بیش از نیم ساعت را به تهیه، مصرف و استفاده مکرر از یک گیاه دارویی شناخته شده بر روی زخم باز روی صورتش اختصاص داد.

نر بالغ، که تخمین زده می‌شود حدود ۳۰ سال داشته باشد، چندین بار آب برگ‌های جویده شده را با انگشتانش فقط روی زخم‌هایش می‌مالید تا زمانی که زخم کاملا با خمیر برگ پوشانده شود. از آنجایی که او هیچ قسمت دیگری از بدنش را به این ماده آغشته نکرده بود، لامر و همکارانش معتقدند که او عمداً جراحت خود را درمان می‌کرد.

محققان این رفتار را در پارک ملی Gunung Leuser در اندونزی مشاهده کردند؛ آن‌ها سه روز پس از اینکه اولین بار متوجه زخم باز روی صورتش شدند که در درگیری با نر دیگر ایجاد شده بود، راکوس را در حال جمع‌آوری دقیق برگ‌های گیاه Akar Kuning (Fibraurea tinctoria) دیدند.

این گیاه از دیرباز در طب سنتی برای درمان زخم‌ها و سایر بیماری‌ها مانند دیابت، اسهال خونی و مالاریا استفاده می‌شده است.

تجزیه و تحلیل ترکیب شیمیایی این گیاه نشان می‌دهد که آن خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی، ضد قارچی و آنتی اکسیدانی دارد که همگی برای بهبود زخم مفید هستند.

به این ترتیب، ممکن است راکوس به طور اتفاقی در حین خوردن گیاه به تسکین درد پی برده باشد، یا ممکن است این تکنیک درمان زخم را یاد گرفته باشد. در حالی که این رفتار قبلاً در گروه‌های محلی اورانگوتان‌ها مشاهده نشده بود، نر‌ها پس از بالغ شدن پراکنده می‌شوند، بنابراین ممکن است راکوس این ترفند هوشمندانه را از جمعیتی که در آن متولد شده بود، یاد گرفته باشد.

محققان خاطرنشان می‌کنند: «راکوس در سال قبل از این حادثه به تازگی رشد جنسی ثانویه خود را پشت سر گذاشته بود و به نظر می‌رسید سعی می‌کند خود را به عنوان یک نر مسلط جدید معرفی کند که از داده‌های رفتاری ما جمع آوری شده در این مدت منعکس شده است.»

لامر و تیم مشاهده کردند که راکوس در روز‌های بعد همچنان به خوردن این گیاه ادامه می‌دهد و هیچ نشانه‌ای از عفونت زخم مشاهده نمی‌شود. در ۱۹ ژوئیه ۲۰۲۲ به نظر می‌رسید که زخم به طور کامل بهبود یافته و تنها یک زخم ضعیف باقی مانده است.

راکوس همچنین بیش از نیمی از روز را در طول دوره نقاهت خود به استراحت می‌گذراند که به طور قابل توجهی با دوره‌های استراحتی که محققان قبل از کشف زخم او مشاهده کرده بودند، متفاوت بود.

گزارش‌ها و شواهد حکایتی گسترده‌ای از خوددرمانی در سایر نخستی‌ها وجود دارد، از جمله شامپانزه‌هایی که مغز Vernonia amygdalina را برای درمان عفونت‌های کرمی می‌جوند و حشرات را روی زخم‌ها می‌زنند، اما ثبت چنین رفتار‌هایی به‌طور سیستماتیک دشوار بوده است.

اگر ثابت شود که گیاهان برای درمان زخم‌ها به طور کلی در اورانگوتان‌ها یا دیگر میمون‌های بزرگ استفاده می‌شود، ممکن است نشان دهد که شیوه‌های پزشکی انسانی ریشه در زمانی دارد که اجداد پستانداران مشترک ما در زمین پرسه می‌زدند.

دیگر خبرها

  • (عکس) یک اورانگوتان زخمی با گیاه دارویی خود را درمان کرد!
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • چرا بدن درد می‌گیریم؟
  • خواص قهوه + تاثیر بر لاغری و عوارض مصرف بیش از حد
  • خواص تخم کتان و دانه کتان برای لاغری و درمان بیماری ها
  • سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به سالک مبتلا می‌شوند
  • فواید و خواص آب سیب‌زمینی
  • بیماریی که سالانه بین هزار تا دو هزار نفر به آن مبتلا می‌شوند
  • کبد چرب و دردسرهایش
  • ۵ دمنوشی که برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند