Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@21:47:09 GMT

گیاه بادرنجبویه چه خواصی دارد؟

تاریخ انتشار: ۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۲۵۹۰۰

گیاه بادرنجبویه چه خواصی دارد؟

گیاه بادرنجبویه دارای خواص بی‌شماری مانند بهبود عملکرد دستگاه گوارش، تقویت سیستم ایمنی بدن و درمان اضطراب است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، گیاه ملیسا یا بادرنجبویه به خانواده گیاهان نعنایی تعلق دارد. این گیاه معطر علفی پرشاخه است و ارتفاع آن به ۳۰ تا ۸۰ سانتی‌متر و حتی بیشتر می‌رسد. از تمام قسمت‌های رویشی این گیاه جهت کاربردهای دارویی استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه به اشکال مختلفی مانند اسانس، عصاره روغنی، روغن، پماد، کمپرس و دم کرده استفاده می‌شود. در ادامه به بررسی بعضی از خواص دارویی این گیاه می‌پردازیم:

بهبود عملکرد دستگاه گوارش

عصاره بادرنجبویه به دلیل فعالیت آنتی اکسیدانی خود به تقویت عملکرد سیستم گوارش کمک می‌کند. شواهد نشان می‌دهد که این گیاه همانند نعناع و سنبل ختایی به درمان یبوست کمک می‌کند و مانع بروز زخم معده می‌شود. همچنین این گیاه می‌تواند به تسکین علائمی مانند حالت تهوع، استفراغ و احساس سنگینی معده کمک کند. این گیاه محرک دستگاه گوارش است و به هضم غذا نیز بسیار کمک می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی بدن

گیاه بادرنجبویه نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی و دیواره غشای سلول‌ها دارد، با عفونت‌ها مقابله کرده و مانع ورود باکتری و ویروس به سلول‌ها می‌شود. این گیاه سرشار از کافئیک اسید است که واکنش اکسیداسیون را خنثی می‌کند. همچنین گیاه بادرنجبویه به عنوان یک ضد التهاب طبیعی عمل کرده و از بدن افراد در برابر بیماری‌های مزمن محافظت می‌کند.

درمان اضطراب

یکی از شناخته‌شده‌ترین خواص بادرنجبویه اثر آرامبخشی آن است. معمولاً از این گیاه برای درمان اضطراب و بی‌خوابی استفاده می‌شود. بادرنجبویه در بهبود کیفیت خواب، کاهش علائم بی‌خوابی و دیگر اختلالات خواب به ویژه در دوران یائسگی بسیار مؤثر است. به منظور رفع بی‌خوابی‌های ناشی از استرس و فشارهای عصبی نوشیدن روزانه یک تا دو فنجان دمنوش بادرنجبویه می‌تواند مؤثر باشد.

درمان تبخال

تبخال درمان دائمی ندارد، اما استفاده از بعضی روش‌های درمانی می‌تواند تعداد دفعات تبخال زدن را کمتر کند. به نظر می‌رسد که بادرنجبویه به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند تانن‌ها و پلی‌فنل‌ها می‌تواند دوره بهبود تبخال را کوتاه‌تر و فواصل بین تبخال زدن را طولانی‌تر کند. استفاده از کرم یا روغن اسانس این گیاه به شکل موضعی برای درمان ویروس تبخال بسیار مفید است.

کد خبر 411167

منبع: ایمنا

کلیدواژه: خواص درمانی گياهان دارويي اضطراب آشنایی با خواص گیاهان دارویی بادرنجبویه تبخال روش های درمان تبخال تقویت سیستم ایمنی دستگاه گوارش شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق گیاه بادرنجبویه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۲۵۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها

پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در اقدامی نوآورانه برای مبارزه با پدیده مخرب ریزگردها همسو با اجرای مسئولیت‌ اجتماعی، طرح کشت تحقیقاتی و پایلوت ۱۰ هزار بوته گیاه کاپاریس در منطقه پیرامون را انجام داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی گاز ایران، این طرح که با هدف مقابله با ریزگردها اجرا شده، نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر پالایشگاه برای استفاده از راهکارهای نوآورانه محیط‌زیستی به‌منظور بهبود شرایط اکولوژیک منطقه است.

گیاه کاپاریس به‌دلیل تحمل زیاد در برابر خشکی و شوری، به‌عنوان گزینه‌ای ایدئال برای کاشت در مناطق بیابانی و خشک انتخاب شده است. این گیاه نه‌تنها در مقابله با ریزگردها مؤثر است، بلکه به‌دلیل داشتن خواص دارویی، می‌تواند به‌عنوان یک منبع درآمد پایدار برای کشاورزان منطقه نیز عمل کند.

موفقیت این طرح می‌تواند الگویی برای دیگر مناطق شهرستان سرخس باشد و گامی بزرگ برای حفاظت محیط‌زیست و توسعه پایدار تلقی شود. امید است با توسعه این نوع کشت‌ها، شاهد کاهش قابل توجهی در مشکلات ناشی از ریزگردها در منطقه باشیم.

دیگر خبرها

  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • کشف رفتار جالب یک اورانگوتان در مواجهه با زخم
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • ورزش شنا چه خواصی برای جسم و روح دارد؟
  • کشت ۳۵۰ هکتار گیاه دارویی در شهرستان نهاوند
  • اقدام پالایشگاه گاز هاشمی‌نژاد برای مقابله با ریزگردها
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی